14. Allmänt

Harry Potter tatuering

2015-09-07 23:29 #0 av: Disturbed-Angel

Harry Potter böckerna betydde väldigt mycket för mig när jag växte upp. Så jag funderar nu på att  göra någon tatuering med anknytning till böckerna. Men det står helt still. 

Har ni gjort några HP-tatueringar och i så fall vad gjorde ni och varför valde ni det motivet? Eller har ni kanske några idéer på hur man skulle kunna göra en sådan tatuering? 

Anmäl
2015-09-07 23:33 #1 av: Calcifer

Jag ska tatuera Slytherins emblem, men inte det som används utan ett av de som Rowling skapade men som sen inte kom med officiellt i böckerna. Med texten "I solemnly swear that I am up to no good" ovan och under.  Finns hur mycket idéer som helst, många som har the snitch eller andra symboler tatuerat. Googla på harry potter tattoo så kan du få en hel del inspiration! :)

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2015-09-08 00:35 #2 av: Disturbed-Angel

Ja, jag har googlat men känner att det är väldigt mycket upprepningar av samma sak. Vill gärna ha något lite mer originellt och inte "jätte-obvious" att det är en Harry Potter tatuering :) 

Anmäl
2015-09-08 00:40 #3 av: Calcifer

Vad är det du gillar mest med serien då? För min del är det ju Slytherin och så vissa citat som jag verkligen älskar och som känner att de representerar mig på något vis. Så jag har ju fått min idé från det.

Är det något speciellt du vill "säga" med tatueringen? Eller ska det bara vara en fin bild? En text?

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2015-09-08 00:55 #4 av: Disturbed-Angel

För mig var det en fantasivärld att fly in i och det är väl främst det jag har gillat.  Jag läste böckerna under min uppväxt som var väldigt tuff och böckerna var min räddning. 
Jag vill gärna ha en bild av något slag som representerar serien i helhet men det kan ju bli svårt. 

Anmäl
2015-09-08 01:06 #5 av: Calcifer

Jag förstår vad du menar, de fungerade som en flykt för mig med (tillsammans med Sagan om Ringen och en del andra böcker). Hm, kanske någon trollformel? Eller något från bokomslagen? Ett citat från någon av böckerna som du tycker passar bra? Går ju att ha någon liten text med t:ex stjärnor eller "sparks" som från ett trollspö runt/omkring så blir det inte bara en text. Eller någon av alla de olika symboler som finns i serien? Om du t:ex bildgooglar på "harry potter symbols" så kommer det upp en hel del olika symboler som dels kan representera böckerna men samtidigt inte är "in your face" att det handlar om just Harry Potter. 

Sen något som jag tycker är jättefint är ett citat från Snape från hans barndomsvänskap med Lily angående att Petunia typ tycker Lily är tokig och knäpp etc. "It's real for us" - något som kan antingen vara ett direkt citat eller helt enkelt något som beskriver hur vi fans känner kring magin som böckerna gett oss.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2015-09-08 13:46 #6 av: Disturbed-Angel

Ja, tack så jättemycket för dina tips :D
Skönt att kunna diskutera lite för det hjälper till att lossa tankarna lite :)

Anmäl
2015-09-11 16:58 #7 av: michellan97

Jag tror att tecknet för dödsrelikerna skulle bli en snygg tatuering Skämtar

Anmäl
2015-09-15 12:43 #8 av: Sommarek

Jag ska göra Slytherin-emblemet nån gång - men det får bli efter en rad runor som jag ska göra först.  :)

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus 

Anmäl
2015-09-16 17:19 #9 av: cmfftw

Jag tycker att Lumos samt Nox är fint! Har själv funderat på att tatuera in Lumos med någon liten detalj till, tycker det är fint eftersom att det är den som lyser upp och det har Harry Potter gjort en hel del för mig Tummen upp

Anmäl
2015-09-17 19:34 #10 av: Disturbed-Angel

Ja, Lumos har jag faktiskt funderat på, jag tänker också kanske en liten blixt någonstans (inte i pannan dock :P )

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.