01. Böckerna

Harry & Voldemort, släkt!?

2011-10-02 17:18 #0 av: Sweety

Min syrra sa något märkligt till mig här om dan. Hon hade precis läst ut "Dödsrelikerna" för typ 5 gången och det hon sa fick mig att börja fundera...

 

"Rosetta... Det är något som inte stämmer här... Dom tre bröderna fick dödsrelikerna och gav dom vidare till sina söner ju... Harry fick osynlighets manteln av sin pappa och Dumbeldore hittade uppståndelse stenen i Våldemorts hus... Betyder det att dom är släkt? "

 

Vad tror ni? Är det bara en miss av J.K Rowling eller är dom faktiskt släkt sångt bak i tiden? Jag personligen har ingen arning om vad jag ska tro!

 

(Ja, jag heter Rosetta.Cool)

- Medarbetare på Lockar ifokus.

https://nouw.com/rosettagabriella - In och läs!

Anmäl
2011-10-02 17:23 #1 av: Wand

Varför skulle Harry vara släkt med Voldemort bara för att Dumbledore hittade den i Gaunts stuga?

Voldemort stal ju ringen som ung. Visst att den ingick i hans släkt, men jag förstår fortfarande inte kopplingen.

Power is when you've got all the justification to kill,  and you don't

Anmäl
2011-10-02 18:09 #2 av: Sweety

#1 Det är lite svårt att förklara men typ så här, dom tre bröderna som hade dödsrelikerna från början gav dom ju vidare till sina barn som gav dom till sina barn o.s.v. Harry fick manteln av sin pappa och voldermort hade ju ringen i släkten. Om ringen och manteln gått i släkten hela tiden borde ju Harry och Voldemort vara släkt väldigt långt tillbaka. Förstår du vad jag menar? :)

- Medarbetare på Lockar ifokus.

https://nouw.com/rosettagabriella - In och läs!

Anmäl
2011-10-02 18:46 #3 av: [Ebfotograf]

Voldemort och Harry är släkt men det är bara för att James Potter är Pureblood och alla purebloods är släkt med varandra på något sätt. Men inte genom Hallows, i alla fall inte det jag vet.

Häls.
Elinore Björkbacke - www.ebfotografi.com, www.neoverona.se
Medarbetare på Australian Shepherd

Anmäl
2011-10-02 19:32 #4 av: MissInAction

Jo, de är faktiskt släkt. "Distand cousin". 
Kolla i den lila kolumnen till höger, en bit ned där det står Family members, näst längst ner står Tom Marvolo Riddle Glad


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2011-10-02 20:50 #5 av: Sweety

#4 Det ska jag göra! :)

- Medarbetare på Lockar ifokus.

https://nouw.com/rosettagabriella - In och läs!

Anmäl
2011-10-07 15:35 #6 av: mieevnice

Dom är släkt :)

"Harry är mycket avlägset släkt med Lord Voldemort, och därmed släkt med Salazar Slytherin. Ignotus Peverell, en av de tre bröderna som det kan läsas om i sjunde boken, sägs vara Harrys förfader. Ignotus Peverell var den av de tre bröderna som fick en osynlighetsmantel (enligt sagan fick han den av Döden, men han har antagligen gjort den själv). Voldemorts släkt härstammar också från en av bröderna Peverell, något läsare får veta i Harry Potter och Halvblodsprinsen, vilket är beviset på att Voldemort och Harry är släkt."

Anmäl