03. Bok vs. Film

De vises sten

2009-07-31 20:55 #0 av: Mareng89

Något som jag har irriterat mig på hela filmserien igenom är att de har plockat bort Peeves, Poltergeisten. Det är så mycket som försvinner från handlingen då. Kanske är det därför de tagit bort honom, för att filmen skulle ha blivit för lång annars.

Det är väl det som är problemet med film gentemot böcker. Man har inte lika lång tid på sig att berätta något. 1.5-2.5 timmar ungefär. Alla viktiga intriger som tas bort och en del figurer som försvinner blir offer för det.

Overall är jag ganska nöjd med första filmen, de hade ju inte så stora förväntningar på den i början, men ändå. När man har läst så böcker som är så bra som Harry Potterböckerna är blir man lite besviken då filmerna inte gör dem rättvisa.

Anmäl
2010-04-26 22:18 #1 av: MiniAndMe

mm men det är ju som du själv säger inte så konstigt... ^^) Tänk en film där ALLT är med... typ värsta 12-timmarsfilmen! xD Hade varit gaaaanska jobbigt, speciellt om den var på bio.... OMG!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.