Annons:
Etikettkaraktärerna
Läst 12692 ggr
LaSadie
2011-02-25, 18:08

Harry Potter

Karaktären som hela serien handlar om Harry Potter får en kort presentation när Harry får reda på att han är en trollkarl och första tiden på Hogwarts.

Vi möter Harry Potter i serien redan som ettåring när han kommer till Dursley efter hans föräldrar, Lilly Evans Potter och James Potter, mördats av Voldemort eller "Ni-vet-vem".

Innan Hogwarts

I tio år lever han hos Dursley med sin moster, Petunia Dursley, hennes man, Vernon Dursley, och även han kusin Dudley. Fram tills hans elvaårsdag kommer brev till honom från Hogwarts, som inbjuder honom att börja skolan för häxor och trollkarlar. Harry som hela sitt liv bara fått berättat att hans föräldrar dött i en bilolycka och inte mördats av Ni-vet-vem, Dursleys har inte heller berättat för honom att han är en trollkarl.

Första tiden

På hans elvaårsdag kommer Hagrid och personligen lämnar brevet till honom och tar honom till Diagongränden för sitt första verkligen möte med trollkarlsvärlden. Harry får reda på att han ärvt en förmögenhet av sina föräldrar och med de pengarna köper han allt det han behöver för sin utbildning på Hogwarts samt han får en snövit uggla av Hagrid. När han köper sin trollstav på Ollivander får han veta att hans stav har samma grund som Ni-vet-vems stav.

Efter ha kommit på tåget till Hogwarts på plattform 9 3/4 på Kings Cross stationen träffar han sina blivande vänner Ron Weasley och Hermione Granger. Harry, Ron och Hermione tilldelas alla elevhemmet Gryffindor av sorteringshatten. På Hogwarts blir Harry den yngsta medlemmen på hundra år i spelet quidditch när han platsar i Gryffindors lag som sökare.

Redan första året på Hogwarts hamnar de tre vännerna i spännande utmaningar när de ser till att Ni-vet-vem inte får tag i De Vises Sten som kan ge honom en odödlig kropp.

Harry Potters liv. äventyr och utmaningar fortsätter på Hogwarts och även om allt känns hopplöst så finns det ljusglimtar som med hjälp av sina vänner han klarar av de utmaningar han möter.

_(källa: Wikipedia.org och Pottersajten.com
Bild: http://www.rickey.org)_

Annons:
Upp till toppen
Annons: