05. Skådespelarna

Daniel Radcliffe

2010-07-09 16:31 #0 av: Pose-idon

Daniel Jacob Radcliffe är född 23 juli 1989 föddes i Fulham, London (Storbritannien).

När Daniel var 10 år gammal började han sin filmkarriär i David Copperfield, som var en filmatiseringen av Charles Dickens roman med samma namn. Hans största roll är dock som Harry Potter. Han har även medverkat i teatern "Equus" där han spelade en mentalt handikappad tonåring. Efter att spelat i Equus i 2 år hoppade han av för att spela in de sista Harry Potter-filmerna.

Innan han fyllde 20 år var han Storbritanniens rikaste tonåringar med en förmögenhet på ca 270 miljoner kronor.

Han bor tillsammans med sina föräldrar Marcia Gresham och Alan Radcliffe i Fulham, London.

Filmografi

  • 1999 - David Copperfield
  • 2001 - Skräddaren i Panama
  • 2001 - Harry Potter och de vises sten
  • 2002 - Harry Potter och Hemligheternas kammare
  • 2004 - Harry Potter och fången från Azkaban
  • 2005 - Harry Potter och den flammande bägaren
  • 2006 - December Boys
  • 2006 - BBC's Extras
  • 2007 - Harry Potter och Fenixorden
  • 2007 - My Boy Jack
  • 2009 - Harry Potter och Halvblodsprinsen
  • 2010 - Harry Potter och dödsrelikerna Del 1
  • 2011 - Harry Potter och dödsrelikerna Del 2
  • 2011 - The Journey Is the Destination
  • 2012 - The Woman In Black
    Framtida/under inspelning:
  • 2013 - Kill Your Darlings
  • 2013 - The F Word
  • ???? - Horns

(foto: http://www.topnews.in/)

Anmäl
2010-07-13 15:23 #1 av: MiniAndMe

<33

Anmäl
2010-07-13 23:50 #2 av: Peppe

Jag trodde han var äldre! =)

Medarbetare på ~`Dressyr´~ och ~`Harry Potter´~

Anmäl
2011-06-18 13:10 #3 av: MissInAction

Han har varit ganska produktiv Glad

Blir intressant att se om han kommer göra mer film eller om det är teatern som lockar mer.


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2011-06-18 14:28 #4 av: [Ebfotograf]

Dan har även gjort teater som började detta året; How To Succeed In Business. Det är en sjung teater som är väldigt bra! :)

Häls.
Elinore Björkbacke - www.ebfotografi.com, www.neoverona.se
Medarbetare på Australian Shepherd

Anmäl
2012-09-12 07:01 #5 av: kaninsköld

ska du inte skriva att han har gjort en film som heter the woman in black ?

Anmäl
2012-09-12 12:41 #6 av: MissInAction

Artikeln är två år gammal Cool så den skrevs innan The Woman in Black.


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2012-09-12 12:51 #7 av: [Ebfotograf]

Har uppdaterat den med nyare information om filmer! :)

Häls.
Elinore Björkbacke - www.ebfotografi.com, www.neoverona.se
Medarbetare på Australian Shepherd

Anmäl
2012-09-12 16:20 #8 av: Yelly Bean

Åh, tre filmer som jag inte visste om! Mums mums Skrattande

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.